Viihtyisä hallintokaupunki

Meidän mielikuvamme Washington D.C:stä (Tämä D.C on oleellinen nimen perässä, jotta se ei sekoittuisi samannimiseen osavaltioon maan toisella rannikolla) oli, että se olisi aika kuivakanoloinen hallintokaupunki, mutta otimme sen kuitenkin mukaan käyntikohteeksi, koska halusimme nähdä Valkoisen Talon.

No, mielikuvamme oli taas ihan väärä, kaupunki olikin oikein viihtyisä ja kotoisenoloinen. Kaikkialle pääsi kävelemällä, mikä on harvinaista amerikkalaisissa kaupungeissa. Lisäksi kaupunki on täynnä mielenkiintoisia museoita, jotka kaikki ovat saman kadun varrella ja ne ovat yleensä vielä ilmaisiakin. Todella erikoista.

Valkoinen talo
Me vietimme kaupungissa muutaman kuuman päivän, lämpö kipusi nimittäin lähelle neljääkymmentä, joten kävimmekin tavallista enemmän museoissa, kun ne olivat ilmastoituja! Meidän kierros alkoi Valkoisesta Talosta, jottei vain jäisi näkemättä. Taloon ei tavalliset kansalaiset pääse kierrokselle, mutta näimme sen kyllä aika hyvin aidankin takaa. Washington Monument oli ihan pakollinen ja tietenkin Capitol, joka näkyy aina televisoissa. Capitol on Senaattoreiden työskentelypaikka ja sen takana on maailman suurin (ja kaunein) kirjasto; Congressin kirjasto. Se on täynnä kauniita kattomaalauksia, sieltä löytyy upeita tauluja sekä veistoksia ja mm. Wrighin veljesten lokikirja sekä Gutenbergin käsinkirjoitettu raamattu. Tätä taloa ei kannata jättää väliin, jos täällä päin liikkuu.
Capitol

Hallintorakennusten lisäksi kolusimme vielä mm. avaruus- ja ilmailumusoissa, veistospuistossa sekä vakoilumuseossa. FBI:llä käynti olisi ollut must, mutta talo oli osittain remontissa, joten sinne ei nyt päässyt. Hotellimme oli onneksi ihan sinä vieressä, joten onneksi saimme edes tuijotella rakennusta. Vakoilumuseo oli opettavainen kokemus meidän pojille kaikkine vakoilulaitteineen ja seuraavat päivät he viettivätkin valokuvaillen "nappikameroillaan" ohikulkijoita. Museon ehdottomasti mielenkiintoisin esine oli 007 originaali auto (Aston Martin), joka oikean Bond musiikin säestämä näytti parin minuutin välein kaikki sen elokuvissakin nähdyt hienoudet.

FBI

Congressin kirjasto