Teksasissa kaikki on suurempaa...

Teksasissa teimme tuttavuutta Amarillo, Dallas ja Houston -nimisten kaupunkien kanssa. Kaikki ovat aika isoja paikkoja ja nähtävää olisi ollut paljon pidempäänkn oleiluun, joten karsintaa oli tehtävä raa´alla kädellä.
Kymmenen Cadillacia taideteoksena
Amarillossa koimme ensimmäisen hiekkamyrskymme. Olimme aukealla pellolla ihastelemassa nokat mullassa olevia Cadillacceja (jonkun varakkaan miehen omalaatuinen taideteos pellolla), kun vieressä oleva mies alkoi osoitella kauemmas pellolle, josta hiekkamyrky jo kovaa vauhtia tuli suoraan kohti meitä. Painauduimme autojen suojiin ja hiekkamyrsky puhalsi lävitsemme. Selvisimme vähällä, hiekkaa oli vain tukat ja korvat täynnä, mutta muuten olimme kunnossa. Ovat kuulemma kovinkin yleisiä nuo pikku "heikkatornadot" näillä kulmilla tähän aikaan vuodesta.
Amarillossa ajoimme ensimmäistä kertaa elämässämme limusiinilla. Menimme illallistamaan kuuluisaa "Big Texas" -pihvipaikkaan ja heillä kuului tarvittaessa kyyditys hotellilta ravintolaan. Pakkohan sitä oli tietysti kokeilla. Ravintola oli kuuluisa myös siitä, että siellä oli mahdollista syödä 72 ozin (= n. 2 kg) pihvi kellon käydessä, ja jos tästä selviää tunnissa, niin saa ko pihvin ilmaiseksi. Meidän syödessä, lavalla ehti käydä pari yrittäjää, mutta kukaan ei ehinyt syödä pihviä loppuun saakka. Vaikka mielestämme viimeinen, muuten Norjasta oleva mies, näytti kyllä varsin varteenotettavalta ehdokkaalta.
2kg pihvi on aika iso syötäväksi
Limusiinikyyti odottaa
Amarillosta tiemme kävi toiseen suureen kaupunkiin, Dallasiin. Useimmille tulee tästä varmasti mieleen Dallas-saippuaooppera 70-80 luvulta. Muistattehan JR:n, Sue Ellenin, Bobbyn, Pamelan, Lucyn, Rayn ja Jockin sekä Ellien? He kaikki asuivat Southforkissa ja kävivät töissä downtownissa Ewing Oilin konttorissa. No, Southfork on OIKEASTI OLEMASSA ja sinne pääsi vierailemaan. Alunperin talon on omistanut ihan tavallinen perhe, joka vuokrasi talon kesän ajaksi kuvausyhtiölle, jolloin kaikki ulkokuvaukset tehtiin. Lopulta sarjasta tuli kuitenkin niin suosittu, että kun talon varsinaiset asukkaat palasivat taloonsa kesän jälkeen, sarjan fanit piirittivät taloa niin innokkaasti, että he kyllästyivät moiseen ja myivät talonsa kuvausyhtiölle kokonaan. Meitä hämmästytti kovasti, että talo oli oikeasti niin pieni, ja siellä olikin jouduttu tekemään aika paljon trikkejä kuvatessa, mm. pientä uima-allasta suurennettiin peilien avulla ja muutenkin kuvaukset tehtiin laajakulmalinssillä.
Southfork ranchin pihalla
Dallas -tähdet kunniavisiitillä 2004
Dallas on kuuluisa myös surullisista tapahtumastaan, nimittäin J.F Kennedyn murhasta. 22.11.1963 Lee Harvey Oswald ampui vanhan kirjavaraston kuudennen kerroksen ikkunasta Kennedyä päähän tämän ajaessa avoautolla pitkin Dallasia.

Ampuja saatin heti verekseltään kiinni ja vietiin oikeuteen, jonne saakka hän ei ikinä ehtinyt. Hänet ammuttiin oikeustalon portaalle.

Tarina jaksoi kiehtoa meidän poikia, kun vietimme ampumapaikalle tehdyssä museossa muutamat tunnit ja se kertautui yhä uudelleen poikien leikissä seuraavat päivät.

Heillä on muutenkin ollut aika "mielenkiintoiset" leikit viime aikoina, kun meillä on ollut  täällä Teksasissa enemmän ja vähemmän puhetta sheriffeistä ja heidän aikaisista rankaisumenetelmistään;  nalleraukat ovat saaneet kiitettävästi roikkua rivissä hirressä ja pyssyt ovat paukkuneet tavallistakin enemmänkin.

John F. Kennedyn tappava luoti ammuttiin tässä