San Diego - kaupunki meksikolaisilla mausteilla

Saavumme torstaiaamuna miltei viikkoa etujassa Los Angelesiin. Hyppäämme lentokentältä autovuokraamon tarjoamaan ilmaiseen shuttlebussiin, joka vie meidät lähimpään Alamon autovuokraamoon. Viidentoista minuutin kuluttua meillä on auton paperit valmiina ja saamme valita pitkästä rivistä haluamme auton.
Ajelemme pitkin baanaa etelään, San Diegoon, aurinko paistaa ja elämä tuntuu taas helpolta ja mukavalta Tahitin jälkeen.

Turistineuvonnan täti varaa meille kivan motellin vanhasta kaupungista, antaa meille pinkat esitteitä meitä mahdollisesti kiinnostavista kohteista ja me kysymme missä on lähin pannukakkuravintola. IHOPiin (=international house of pancake) päästyämme tilaamme nälissämme jättiannokset erilaisia pannukakkuannoksia, emmekä muista että täällä amerikassahan kaikki on aina niin isoa. Saamme ähkyn.

San Diegossa päätämme lasten toivomuksesta viettää päivän Legolandissa. Ihan totta täällä on oikea Legoland. Olisi tarjolla runsaasti muitakin huvipuistoja, mutta valintaa on tehtävä, huvittelu ei ole ihan halpaa lystiä eikä itse matkan tarkoituskaan. Päivälippumme Legolandiin maksoi 165 euroa. Pojille ja meille aikuisillekin tämä oli kuitenkin mukava päivä kaikkine vuoristoratoineen, autoineen, Legoilla rakentamisineen, 3 D elokuvineen, jne. Olisimme viihtyneet pidempäänkin, mutta puisto oli auki vain viiteen saakka.
Legolandissa
Toisena päivänä teimme mukavan päiväretken Tijuanaan, Meksikon puolelle. Kuuluisa rajakaupunki on vain 15 minuutin matkan päässä San Diegosta, joten ajattelimme käydä esihaistelemassa Meksikon tunnelmia. Mehän olemme menossa maahan myöhemmin tällä matkalla vähän pidemmäksikin aikaa. Amerikkalaiset käyvät kaupungissa päivävierailulla samaan tapaan kuin me Tallinnassa. Suhdekin on suurinpiirtein samanlainen; tavaraa ja lääkkeitä (amerikkalaiset hakevat täältä nähtävästi ainakin Viagraa mainoksista päätellen) saa huomattavan edullisesti ja sinne mennään syömään ja huvittelemaan. Joskus elämä on ollut kaupungissa kuulemma aika villiäkin, mutta viime vuosina keskustan alueet on siivottu tytöistä ja huumeista, ja sinne voi turvallisin mielin mennä näin perheenkin kanssa.
Apteekki
Kuvauta itsesi aasin kanssa