Voodoota ja Mardi Gras -tunnelmaa
New Orleans

Saavumme uuteen ja outoon osavaltioon, Teksasin naapuriin, Lousianaan. Osavaltioiden välillä ei ole mitään rajatarkastuksia, eikä osavaltioiden rajojen vaihtumistakaan näe muutoin kuin tervetulo -kylteistä, vaikka muuten eri osavaltiot poikkeavatkin toisistaan kuin yö ja päivä. Erot ovat isompia kuin esim. Euroopassa eri valtioiden välillä.

Lousianaan saavuttaessa näemme tuulen viemää -tyyppisiä plantaaseja ja etelävaltioiden tyyliin rakennettuja isompia ja pienempiä pitsivilloja, joissa talon etuosaa hallitsee iso terassi. Ihmiset ihan oikeasti istuskelevat parikiikuissaan iltaisin näillä terasseilla, ihan kuin elokuvissa. Talot ovat jotenkin sieviä ja kodikkaan näköisiä. Isommat, hienommat talot kuuluvat yleensä valkoihoisille ja pienemmät, rähjäisemmät puolestaan mustaihoisille. Erot ovat räikeät ja talot sijaitsevatkin omilla, erillisillä alueillaan. Tummaihoisten suurta määrää ei voi olla huomaamatta (hehän ovat aikanaan Afrikasta plantaaseille tuotujen orjien jälkeläisiä), eikä valkoisten asenteellisuutta heitä kohtaan. Yrittäessämme vierailla New Orleansin keskustan liepeillä olevalla hautausmaalla, pysähtyi portilla viereemme auto, jonka rikoslakimies (valkoinen siis) varoitteli ettei tänne alueelle pitäisi tulla edes päiväsaikaan, kun vieressä on iso mustien asuma-alue. Täällä pätee kuulemma viidakon lait ja asukkaat ovat kuin villejä elämiä!

Meidän päävierailukohteemme Lousianassa oli New Orleans. Vietimme siellä kolme päivää, mutta täälläkin katsottavaa olisi riittänyt ainakin viikoksi. Kaupungin suurin vetonaula on helmikuussa järjestettävät Mardi Gras -karnevaalit. Karnevaalien ulkopuolella on mahdollista päästä tutustumaan Mardi Gras Worldiin, jossa kaikki karnevaalien vaunut ja muut varusteet valmistetaan. Studiolla ei ollut turhaa tungosta (emme nähneet siellä koko aikana muita asiakkaita), joten pääsimme vapaasti kokeilemaan  karnevaaliasuja, kiertelemään halleissa seuraamassa erilaisten styroxista valmistettujen karnevaalihahmojen rakentumista, näimme videoita ko. tapahtumasta ja saimme karnevaaliteemaan sopivat kaulanauhatkin muistoksi. Oli retki koko perheen mieleen.

Myöhään illalla teimme toisen yhtä mielenkiintoisen retken, nimittäin retken voodoon maailmaan. Aikanaan orjien mukana New Orleansiin rantautunut uskonto on vielä voimissaan kaupungissa, joka on tehokkaasti hyödyntänyt sen vetovoimaa turistien houkuttelemisessa. Illan pimetessä järjestetään erilaisia kierroksia kaupungin kapeilla kujilla, kerrotaan pikkuruisissa taloissa tapahtuneita aiheeseen liityviä tarinoita, käydään voodooshopeissa ja tutustutaan uskonnon tapoihin ja uskomuksiin. Taisipa meidänkin mukaamme tarttua pari voodooaiheista nukkea, joten jos teille alkaa tapahtua kaikenlaista hyvää seuraavina aikoina, niin voitte kääntyä huoletta meidän puoleemme. Olemme toivoneet teille mm. uusia poikaystäviä, vauvoja, lottovoittoja ja hyvää kesälomaa.

Osta hyvä orja
Bourbonstreet on paheiden kortteli
Voodoo kauppa
Karnevaalit aina
Mardi Gras lohikäärme
Valkoisen perheen plantaasi asunto
Tuttu perhe Mardi Gras asuissa