Missä me nukumme ja syömme Amerikassa ollessamme?

Meitä oli huolestuttanut eniten tätä matkaa suunnitellessamme Amerikan osuuden kustannusten pysyminen kohtuullisina. Tiesimme etukäteen täällä aikaisemmin matkusteltuamme, että täältä löytyisi kyllä hotelleja ja motelleja, mutta emme olleet varmoja millaisilla hinnoilla niitä olisi perheille tarjolla. Samoin syöminenkin mietitytti, hampurilaisravintoloitahan on kyllä joka nurkalla tarjolla ja niissä syöminenkin kohtuuhintaista, mutta kuka jaksaa syödä niiden tarjoamaa ruokaa miltei kolme kuukautta?

Pian maahan saavuttuamme, oivalsimme, että ensin uuteen osavaltioon saavuttuamme meidän tulisi heti ensimmäiseksi pyydystää käsiimme ko. alueen matkailijalennuskuponkilehti. Niitä löytää mm. kaduilla olevista lehtilaatikoista, huoltoasemilta ja joskus turistineuvonnoistakin. Ilman kuponkia majoituksesta saa maksaa normalihinnan, kupongilla saatava alennus on kuitenkin huomattava; esim. kahdella sängyllä (huoneessa on kaksi leveää sänkyä, jossa mahdumme mukavasti nukkumaan yhden lapsen kanssa) oleva motellihuone maksaa keskimäärin n. 60-90 dollaria yö ja kupongilla n. 40-70 dollaria. Hintaan kuuluu monesti kevyehkö aamupala; kahvia, donitseja tai keksejä, joskus murojakin tai paahtoleipää. Motellit sijaitsevat yleensä vähän kaupungin keskustan ulkopuolella, mutta ovat usein hyvien palveluiden ympäröimiä (ruokapaikkojen ja ostoskeskusten). Kaupungin laidoilta löytyy myös hotelleja ja välillä motellien ja hotellien rajaa onkin vaikeaa erottaa.

Me olemme suosineet täällä mm. American Best Value Inniä, Howard Johnssonia ja Best Westerniä. Toisinaan olemme myös käyttäneet Motel 8 tai 6:sta sekä muutamia pieniä ketjuuntumattomia paikkoja. Isommissa kaupungeissa, halutessamme päästä kaupungin keskustaan tai ellemme ole löytäneet kohtuullista motellia (kaikenlaista on välillä tarjolla, vaikka yleensä ovat todella siistejä ja kotoisia, rakennettu sellaiseen hevosenkengän muotoon, parkkipaikka ikkunan alla) olemme käyttäneet Quality- , Comfort- tai Sleep Inniä, jotka ovat hieman kalliimpia, mutta silti edullisia.

Eniten hinnat eroavat osavaltioiden välillä; edullisinta ja yleensä parhaimmat palvelut on tarjonnut Texas. Kaikissa motelleissa oli kunnon uima-altaat, joissakin sisäaltaatkin, hyvät aamupalat ja isot huoneet. Huonoin hinta-laatu suhde on ehdottomasti ollut itärannikolla. Ja tietenkin aina suurten turistikohteiden lähellä on kaikenlaista tarjolla...

Syömistä olemme tällä reissulla harrastaneet niin, että näkyy ja tuntuu (olette ehkä havainneet kuvissa meille Amerikan mantereella ilmaantuneet lisäleuat sekä ylimääräiset kerrostumat vyötäröllämme?) Olemme siis istuneet kiitettävän useasti hampurilaisravintoloissa, kiinalaisissa buffeteissa, vohvelitaloissa sekä suosikissamme KFC:ssä. Täältä on mahdotonta löytää salaatibuffetteja tai kevyttä kotiruokaa. Paikalliset kotiruokapaikat, dinerit, joita olemme siis myös kokeilleet, tarjoavat järkyttävän rasvaista ruokaa pannukakkuineen ja pekoneineen. Majapaikoissamme ei myöskään ole ollut ruoanvalmistusmahdollisuutta, eikä meillä siihen olisi kyllä tällä ohjelmamäärällä ollut aikaakaan, joten olemme vain luovuttaneet ja lihoneet suosiolla. Ehtiihän sitä sitten kotonakin laihtua, kun kaikki rahatkin on tuhlattu maailmalla...
Näiden hampurilaisesta on joskus löytynyt sormikin  
Täältä saa friteerattua kanaa                                            
International House Of Pancake                                     
Vielä yksi amerikkalainen juttu tuli mieleen, jota olemme myös matkallamme käyttäneet, nimittäin kolikkopesulat. Ne ovat olleet mukavia paikkoja, joissa ihmiset pyykin pesun ohella näkyvät viihtyvän muutenkin. He tapaavat siellä tuttujaan ja vaihtavat kuulumiset samalla viikatessaan pyykkejään. Meitäkin he tervehtivät, small talkaavat hetkisen ja neuvovat mielellään uusille tulokkaille kuinka koneet toimivat.