Ei mitään halpaa Meksikossa...

Olimme etukäteen kuvitelleet, että Meksikossa olisi edullista matkailla, mutta nopeasti tulimme huomaamaan, että lukuisat amerikkalaiset turistit maksoivat kaikista saamistaan palveluista reilusti ylihintaa ja eihän se hullu ole joka pyytää, vaan se joka maksaa....Onneksi meillä Euroopassa on sentään pihit saksalaiset, jotka matkailevat kaikkialla, eivätkä suostu maksamaan ihan mitä vaan, niin hinnat pysyvät meille muillekin turisteille kohtuullisina. Täällä ei ole paljon saksalaisia näkynyt. Harmi, ja meitäkin he aina luulevat amerikkalaisiksi.
Ruokakärryjen hintavertailua Mega vs Wal-Mart
Paikalliserikoisuus - kiikkubaarit

Esim. rannallamme olevat rantatuolit loistavat tyhjyyttään, kun niissä päivän vuokrahinta on 20 dollaria. Pöydässä istuminenkin maksaa maksaa 10 dollaria + tilaamiset päälle. Maksaisitteko moisia summia? Me ainakaan emme ole vielä missään kohdanneet tällaisia hintoja. Onneksi rannalla on sentään lukuisia palmuja, joiden varjoon voi huoletta istahtaa.

Arvoisat asiakkaat - 4 litran jugurttipurkki

Toinen hyvä esimerkki on tipit, kävimme tankkaamassa vuokrajeeppiimme 10 litraa bensaa, jonka bensapoika meille tankkasi (täällä ei pääse itse tankkaamaan, ainoastaan tuulilasin saimme pestä itse), tankkauksen hinta oli 67 pesoa ( n. 5 euroa) ja maksoimme sen 100 peson setelillä ja jäimme odottelemaan vaihtorahoja, kun bensapoika oli jo siirtymässä seuraavaan asiakkaaseen olettaen, että loppuraha ( melkein 3 euroa) olisi tippiä! Olemme mekin tottuneet antamaan hyvästä palvelusta tippiä, muttemme sentään tuollaisia summia suhteessa palvelun hintaan. Monissa turisteille ilmaiseksi jaetuissa kartoissa ja opaskirjasissakin neuvotaan turisteja antamaan aina palveluarahaa "samalla lailla kuin USAssakin", keskimäärin n. 15 % laskun summasta.

Foodcourt

Täällä on myös monenlaista tipin kerääjää, eilen kun ajoimme taksilla ja maksoimme kyytiä vielä auton sisällä, niin eiköhän joku jo siinä tien varressa ole odottamassa ja avaamassa auton ovea meille ja on sitten käsi ojossa vailla maksua palveluksestaan.

Ulkona syöminen ei myöskään ole kovin halpaa näillä turistien suosimilla kulmilla. Tarjolla on samaa yleismaailmallista pihvi-ranskalais-pizza linjaa kuin kaikkialla. Toki meksikolaisiin herkkuihinkin erikoistuneita paikkojakin löytyy, mutta taatusti aidommat ja maukkaammat tortillat sekä tacot kannattaa ostaa katukeittiöistä. Ruokailu juomineen noissa turistiravintoloissa maksaa n. 40 dollarista ylöspäin meidän perheeltä, kun esim. kaukoidässä samanlainen ruokailu hoitui n. 10-15 dollarilla. Mielenkiintoista on myös, että Mäkkärin ja Burger Kingin hampurilaisateriat ovat tässä maassa kalleimmat joihin olemme tämän vuoden aikana törmänneet. Ateriat ovat aika samoissa hinnoissa kuin Suomessakin, ellei vähän kalliimpiakin. Me olemme suosineet täällä isojen hypermarkettien (Wal-Martin, Megan ja Chedrauin) foodcourteja, joissa on hyvät valikoimat lämpimiä ruokia, tortilloja, tacoja sekä kanaa. Paikalliset suosivat myös näitä paikkoja ja me olemme aina ainoat turistit heidän joukossaan. Halpaakin täällä on, ruokailun hinta jää alle 10 dollarin ja aina olemme saaneet todella hyvää paikallisruokaa. Välillä on ollut aika tulisiakin makuja paikalliseen tapaan.