E Viva Mexico!

Useamman viikon automatkailun jälkeen löhöloma Meksikossa on  maistunut. Siksi ette olekaan kuulleet meistä aikoihin, olemme löhöilleet kokopäiväisesti ja Jaana on viettänyt taas enemmän aikaa pinnan alla (sukeltamassa) kuin maalla.
Näkymä Cancunin hotellimme laiturilta

Lensimme tänne Dallasista 8.6 ja palaamme vielä USAhan (6.7), itärannikolle muutamiksi viikoiksi automatkailemaan. Lomailemme siis neljä viikkoa täällä Meksikossa ja ainakin nämä 10 ensimmäistä päivää on mennyt ihan rantaelämän parissa. Meidän kohteemme täällä Meksikossa on Jukatanin niemimaa;  Cancunin ja Meridan kaupungit sekä rantalomakohteet Playa de Carmen sekä Cozumelin sukellusparatiisisaari. Vietämme kaikkialla noin viikon kerrallaan.

Lensimme Cancuniin, jossa vietimme ensimmäiset viisi päivää ja nyt olemme Cozumelin saarella. Cancun oli amerikkalaisia turisteja täynnä ja monin paikoin amerikkalaisempi kuin amerikka itse; baareja ja ostoskeskuksia, amerikkalaisia pikaruokaketjuja... useimmissa paikoissa voi maksaakin dollareilla. Tämä on amerikkaisten kanariansaaret ja kaikkialta jenkeistä onkin tänne halpoja lentoja ja pakettimatkoja tarjolla. Meidänkin ostamamme lentoliput olivat charterkoneeseen. Paluumatkalle (lennämme Washingtoniin) ostimme muuten edestakaiset liput, kun olivat halvemmat kuin yhteen suuntaan!

Cozumelin saarelle useimmat matkailijat tulevat joko sukelluslomalle tai päiväristeilylle Karibian luksusristeilijöillä. Täälläkin miltei kaikki tapaamme matkailijat ovat amerikkalaisia (talvisaikaan täältä löytyy kenties muitakin kansallisuuksia, mm. aurinkomatkat tekee tänne pakettimatkoja). Saari on aika pieni, eikä täällä ole mitään merkittäviä nähtävyyksiä. Vedenlainen maailma on tämän paikan juttu. Sukellus- ja snorkkelointikohteita löytyy kaikentasoisille harrastelijoille ja koralleita sekä erilaisia vedeneläviä kannattaa käydä ihmettelemässä.

Mielenkiinnolla olemme katselleet ikkunastamme kun aamuisin ja iltaisin ikkunamme alta lipuu upeita loistoristelijöitä. Olemme huomanneet, että aika monien nimet niistä ovat ihmeen tuttuja mm. Fachination ja Royal Princess ovat Suomessa valmistettuja Carnival Cruiselinesin laivoja. Laivat lähtevät yleensä Floridasta ja tekevät jonkinlaisen lenkin Karibian eri saarilla, ollen aina yhden päivän kussakin kerrallaan. Ajatelkaa, tännekin tulee vuodessa yli 800 loistoristeilijää, ja ne tuovat melkoisen määrän työpaikkoja ja rahaa pienelle saarelle. Tänään, kun satamassa ei ollut yhtään laivaa, useimmat kaupatkin olivat kylän keskustassa kiinni.

Snorklaajien levähdyslautalla

 

Hotellimme omasta laiturista pääsi kätevästi sukellusretkelle. Huomaa taustalla olevat loistoristeilijä!
Katso hotellimme allasbaarin webbikamera
Pojat ensimmäistä kertaa jettiajelulla